Fiskgratäng med dragonsås. Passar till torsk, hoki eller sej
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°
- Smörja en ugnsform.
- Dela fiskblocket. Krydda fisken med salt och svartpeppar.
Lägg ostskivor eller riven ost över och den klippta dillen.
- Gratängsåsen:
Smält smöret. Rör ner mjölet och späd med grädde och mjölk.
Tillsätt buljongen, ketchupen och dragonen.
Låt det koka ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över fisken.
- Grädda ca 25-30 minuter.
- Servera potatis eller potatismos till. Gröna ärtor smakar bra till.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
8 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En jättegod vardagsfiskrätt! Jag gjorde den här rätten idag och t o m min man (som inte är fiskälskare) tog om! Det om något är ett bra betyg! :o)