Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dragonkokt lax med örtsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Min sambo som verkligen gör skäl för namnet "novisen vid spisen" i vanliga fall, lagade till denna rätt med bravur. Så bra att han får förnyat förtroende fler gånger!

Ingredienser

Instruktioner

Häll vatten, salt och pepparkorn i en traktörpanna eller liknande. Ansa och skär purjolök och morot i bitar. Lägg ner alltsammans i lagen och låt koka 5 - 10 minuter så den får ordentligt med smak. Tillsätt dragon och dill mot slutet av kokningen. Lägg i fisken och låt den sjuda på svag värme 6 - 10 minuter, tills den är genomkokt. Lägg upp laxen på ett fat och servera den ljummen eller kall. Örtsås: Rör samman gräddfil, majonäs och senap. Smaksätt med dill dragon och en aning salt och peppar. Blanda sist ner rommen. Potatis, pressad potatis eller potatismos

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annabos 9 april 2010

    det låter gott måste prova

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.