Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dragonkotlett med apelsin

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Mycket gott. Medan man kokar riset hinner man både steka kotletterna och göra såsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, salt och peppar på ett fat. Vänd kotletterna i blandningen. Värm matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs kotletterna ner.
  2. Stek dem på medelvärme ca. 3 minuter per sida. Se upp med värmen. Panerat kött bränns lätt innan det är genomstekt. Koka upp buljongen. Vispa eller skaka ihop mjölet med lite kallt vatten. Häll redningen i buljongen och låt koka i 3-5 minuter.
  3. Krydda med dragon och saft från apelsinerna. Rör ner creme fraiche. Ge såsen ett uppkok. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris blandat med apelsinbitar, samt sås och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.