- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Mycket gott.
Medan man kokar riset hinner man både steka kotletterna och göra såsen.
Instruktioner
- Blanda mjöl, salt och peppar på ett fat.
Vänd kotletterna i blandningen.
Värm matfettet i en stekpanna.
När det är ljusgult och slutat skumma läggs kotletterna ner.
- Stek dem på medelvärme ca. 3 minuter per sida.
Se upp med värmen.
Panerat kött bränns lätt innan det är genomstekt.
Koka upp buljongen.
Vispa eller skaka ihop mjölet med lite kallt vatten.
Häll redningen i buljongen och låt koka i 3-5 minuter.
- Krydda med dragon och saft från apelsinerna.
Rör ner creme fraiche.
Ge såsen ett uppkok.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris blandat med apelsinbitar, samt sås och en sallad.
Publicerat den
20 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar