Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dragonkotletter

(44 kommentarer)  
Dragonkotletter Dragonkotletter Dragonkotletter
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Bara sååå himla gott och enkelt...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek kotletterna i smör i en stekpanna, 3-4 minuter/sida. Salta och peppra. Tag kotletterna ur pannan.
  2. Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt grädde, buljongtärning, persilja och dragon. Koka såsen någon minut. Lägg kotletterna i såsen och låt dem bli genomvarma.
  3. Servera med ris eller klyftpotatis och grönsallad till.

Liknande recept

Kommentarer (44)

  • Evia 20 maj 2008

    Detta gjorde jag till middag idag. Det var mycket gott och hela familjen åt med stor aptit. Ha en bra dag.

  • Klingan 4 januari 2009

    Mycket gott och enkelt att göra. Kommer att göras fler gånger.

  • Emma2 14 mars 2009

    Mycket gott. Kan tänkas att byta ut fläskkotletterna till fläskfilé nästa gång. Dragon är en alldeles för underskattad och bortglömd (av mig) krydda.

  • louis3 25 mars 2009

    Åt detta med klyftpotatis till middag idag, vi verkligen älskade det! :)

  • EnsammaMamman 29 mars 2009

    Jättegott. Även barnen åt upp maten idag. Gott betyg :). Gjorde dubbel sats av såsen eftersom vi är riktiga såsälskare. Kommer garanterat att göras fler gånger.

  • Susette 6 april 2009

    Mycket enkel och så god rätt. Igår söndag åt vi den till middag. Kommer att göra den fler gånger och då ta dubbelsats sås för den gick åt. Ha en bra dag/Susette

  • Monika46 19 april 2009

    Supegoda... Jag tog dock dubbel sats av såsen, och jag lovar det blev inte en droppe kvar... Därför 5 poäng av mig.

  • Mison 21 september 2009

    Väldigt enkelt och gott! Detta recept kommer att användas fler gånger. Dragon är gott :)

  • marielotta 21 september 2009

    Hej, tack för god mat idag. Har nästan lyckats följa receptet. Stekte kotletterna på stekjärnet så de fick fin färg, Lade dem i en ugnsfast form och hällde såsen över. Ugnen på 200 grader och kotletterna inne i 50 minuter. Kanongott. Gillade såsen, men gjorde också dubbel som många andra valt att göra.

  • Annafbg 22 september 2009

    Väldigt gott! Såsen var riktigt fin, och så snabbt och lättlagat! En vardagsfavorit. Tack för ett bra recept!

  • patricia86 2 november 2009

    Vad är Dragon????

  • Mysann 13 januari 2010

    Fantastiskt gott, dragon har blivit något av en favoritkrydda. Helt klart en femma :)

  • bklinnea 24 januari 2010

    Jättegott!! Detta gör vi nästan jämt nu när vi gör kotletter!

  • susie_q 29 januari 2010

    helt otroligt gott! såsen är underbar.kommer att bli en rätt som lagas ofta här när det är kotletter på menyn.tack! :)

  • susie_q 29 januari 2010

    otroligt gott! såsen är underbar! tack :)

  • lena4 30 januari 2010

    Supergott och enkelt att göra. Vi åt klyftpotatis, palsternacka och morötter till. Detta kommer jag garanterat att tillaga igen. Betyget blir en femma från oss. Lena

  • lena4 30 januari 2010

    Glömde femman. Här kommer den.

  • Runan 7 februari 2010

    Detta var toppengott !!

  • Majainorr 14 februari 2010

    Detta var riktigt gott! Nästa gång ska jag göra dubbelt av såsen för den var fantastisk. Full pott!

  • camillaf14 20 oktober 2010

    Jättegott och enkelt, det gillas verkligen. Tack för receptet :-)

  • Moline 3 november 2010

    Har gjort dessa kotletter ett par gånger nu och de är verkligen goda. Idag tog jag kalvfond istället för buljongtärning. Serverade med klyftpotatis, morötter och gelé - lättlagat och smarrigt!

  • christincarlsson 27 november 2010

    Jätte god sås

  • karma77 3 januari 2011

    Mycket god sås. Har gjort detta både med fläskfilé & oxfilé och då haft 1-2 msk wiskey i såsen också. Blir nästan löjligt gott.

  • Bumbis 12 januari 2011

    Idag äter vi detta för 4:e gången och jag kan verkligen rekommendera rätten. Enkel och jättegod. Jag dubblar oxå såsen men då med hälften buljong för att få den lite tunnare.

  • Odina 18 januari 2011

    Jättegott! Det är andra gången vi äter det här på samma vecka :)

  • wimpan 14 mars 2011

    Kanongott!! En femma i betyg :)

  • a-lie 3 november 2011

    Ljuvligt god sås!!!!!!!! Man har nästan lust att slicka tallriken ren :)

  • flabban 18 december 2011

    Supergott. Gjorde den på benfri kotlett, och såsen är fantastisk god. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

  • nathal1e 13 januari 2012

    Väldigt enkelt recept o såå himla gott! Sambon sa att det var den godaste kotlettmiddagen han har ätit så 5a får du från oss! :)

  • plats 29 januari 2012

    Mums jättegott:) Alla i familjen gillade det. Dubblade såsmängden så blev det lagom till kokt potatis. Kommer laga igen.

  • Cindroses 20 april 2012

    En klar femma! Nästa gång dubblar jag såsen för den var försvinnande god :)

  • Gul13 27 april 2012

    Snabbt lättlagat och gott. Tack för receptet.

  • regisankaret 5 juni 2012

    Tack för receptet! Är glad över att jag snubblade över detta recept det blev en lunch som var omtyckt av alla här..5a av oss

  • Fridanew 7 augusti 2012

    Ska det vara färsk dragon? :)

  • Fridanew 7 augusti 2012

    & Vad är det för buljong man ska använda? :)

  • Fridanew 7 augusti 2012

    & vad är det för buljong man ska använda sig av? :)

  • aip 24 oktober 2012

    Jättelätt, jättegott!! Dubbel sås blir dubbelt så gott.. PP

  • jeffster 11 december 2012

    Jättegott. Gjorde på 12 kotletter så jag tripplade såsen och kokade dem i ugnen i en djup ungsform med lock. Toppen när man har stor familj.

  • DoctorWho 25 december 2012

    Jättegott! Såsen har blivit hela familjens favorit. Vi har testat den till fläskfilé, fläskkarré, falukorv och nu senast kycklingfilé. Otroligt god sås.

  • Kira68 4 maj 2013

    En klar fempoängare! Lätt att laga och såsen smakar ljuvligt :)

  • Teareyes 24 november 2013

    Superlätt och såsen var to die for så gör dubbel sats! Hade ingen persilja hemma, men det var kanongott ändå!

  • sacce 27 februari 2014

    Absolut värt att prova. Jättegott!!

  • AnitaPop 28 mars 2015

    Detta var gott, fast jag tog kycklingfilé i skivor istället för kotletter. Jag tog också bort gul lök och tog vitlök istället. Kryddade med timjan istf dragon. Men ett bra recept, helt klart.

  • tosca3 25 september 2015

    Kan bara hålla med - supergoda kotletter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.