Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dressing på rostad vitlök

 
Skriv ut

Prova denna delikata dressing vars ingredienser alltid brukar finnas hemma. Dessutom håller den sig länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera gallret mitt i ugnen.
  2. Skala av det yttersta, torra skalet från vitlöken och ta bort rotfästet.
  3. Slå in vitlöken i aluminiumfolie och lägg in den i ugnen i 30 minuter eller tills den är mjuk. Ta ut vitlöken ur ugnen och låt den svalna i foliepaketet.
  4. Ta ut vitlöken ur paketet och ta loss alla klyftor. Tryck ut vitlöksköttet från sitt skal genom att trycka på toppen av klyftan och nedåt. Vitlöksköttet ska vara mjukt som smör.
  5. Lägg det mjuka vitlöksköttet i en skål. Rör ner senapen och sedan balsamvinägern och vitvinsvinägern. Vispa ner oljan lite i taget. Fortsätt vispa tills dressingen får en slät konsistens.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.