Prova denna delikata dressing vars ingredienser alltid brukar finnas hemma. Dessutom håller den sig länge.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Placera gallret mitt i ugnen.
- Skala av det yttersta, torra skalet från vitlöken och ta bort rotfästet.
- Slå in vitlöken i aluminiumfolie och lägg in den i ugnen i 30 minuter eller tills den är mjuk. Ta ut vitlöken ur ugnen och låt den svalna i foliepaketet.
- Ta ut vitlöken ur paketet och ta loss alla klyftor. Tryck ut vitlöksköttet från sitt skal genom att trycka på toppen av klyftan och nedåt. Vitlöksköttet ska vara mjukt som smör.
- Lägg det mjuka vitlöksköttet i en skål. Rör ner senapen och sedan balsamvinägern och vitvinsvinägern. Vispa ner oljan lite i taget. Fortsätt vispa tills dressingen får en slät konsistens.
Publicerat den
15 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar