Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drömgod chokladmarängtårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En tårta som går att förbereda men som läggs ihop precis innan servering. En riktig drömtårta för kaffe- och chokladälskaren! Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en skål av rostfritt stål eller glas. Blanda ner sockret, lite i taget, och vispa tills det bildas styva toppar. Blanda ihop Maizena och kakao. Sikta och vänd ner det i marängsmeten. Spritsa eller bred ut marängsmeten till 3 rundlar, ca 20 cm i diameter, på plåtar med bakplåtspapper. Grädda bottnarna i ca 1½ timme, låt dem svalna i ugnen på eftervärme.
  3. Fyllning: Vispa grädden fast tillsammans med kaffet.
  4. Lägg en av marängbottnarna på ett fat. Fördela 1/3 av grädden över marängen och strö över körsbär. Fortsätt med nästa marängbotten och toppa med grädde och körsbär. Smält chokladen över ett vattenbad. Lägg på den tredje bottnen och bred ett lager grädde över.
  5. Ringla över choklad och toppa med riven choklad och körsbär. Servera tårtan genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.