Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drömgod nöt- och kolatårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Blanda dina favorit nötter till toppingen - hasselnötter, mandlar, cashewnötter, valnötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader och 250 grader. Mät upp mjöl, socker, vaniljsocker och matfett i en matberedare. Kör på högsta hastigheten tills smöret finfördelats. Tillsätt vattnet och kör tills en degklump har bildats. Låt degen vila kallt.
  2. Tryck eller kavla ut degen så att den ryms i en pajform, 24 cm i diameter. Förgrädda i 225 grader i mitten av ugnen i 10 minuter.
  3. Fyllning: Bred ut kolasåsen i botten på pajformen. Riv mandelmassan grovt, blanda mandelmassan med äggen och maizena. Häll smeten i formen, grädda pajen ytterligare 15 minuter (225 grader) tills fyllningen stelnat.
  4. Topping: Smält socker och matfett sakta under omrörning i en rostfri kastrull. Tillsätt grädden och låt allt småkoka ett par minuter. Rör ner nötterna och häll massan över pajen. Öka ugnen till 250 grader. Grädda pajen i övre delen av ugnen ytterligare 10 minuter tills knäcksmeten fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • festmaten 9 maj 2008

    detta recept har jag provat tidigare, pajen är jättegod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.