Blanda dina favorit nötter till toppingen - hasselnötter, mandlar, cashewnötter, valnötter.
Instruktioner
- Ugn 225 grader och 250 grader.
Mät upp mjöl, socker, vaniljsocker och matfett i en matberedare. Kör på högsta hastigheten tills smöret finfördelats. Tillsätt vattnet och kör tills en degklump har bildats. Låt degen vila kallt.
- Tryck eller kavla ut degen så att den ryms i en pajform, 24 cm i diameter. Förgrädda i 225 grader i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Fyllning:
Bred ut kolasåsen i botten på pajformen. Riv mandelmassan grovt, blanda mandelmassan med äggen och maizena. Häll smeten i formen, grädda pajen ytterligare 15 minuter (225 grader) tills fyllningen stelnat.
- Topping:
Smält socker och matfett sakta under omrörning i en rostfri kastrull. Tillsätt grädden och låt allt småkoka ett par minuter. Rör ner nötterna och häll massan över pajen. Öka ugnen till 250 grader. Grädda pajen i övre delen av ugnen ytterligare 10 minuter tills knäcksmeten fått fin färg.
Publicerat den
1 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
detta recept har jag provat tidigare, pajen är jättegod!