Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drömgod variant av snickerskaka med twist

 
  • Serverar: 18-22 portioner
Skriv ut

En riktig dröm för chokladdiggare - hemgjorda snickersrutor med twist! Glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljsocker, kakao, ägg och glutenfri mix. Rör samman allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd eldfast form, ca 25x35 cm. Släta till smeten så att den blir jämnt fördelad i formen.
  4. Dela Dumlekolorna i bitar. Fördela kolabitarna ovanpå smeten. Grädda kakan i ugnens mitt i 30-32 minuter. Ta ut kakan och låt den kallna i formen.
  5. Dela chokladen i mindre bitar och smält den över ett vattenbad. Blanda smält choklad och jordnötter. Bred ut blandningen över den nu kalla kakan. Låt kakan kallna igen.
  6. Smält den ljusa chokladen över ett vattenbad. Spritsa eller ringla ut chokladen över kakan och låt allt stelna. Skär kakan i rutor.
  7. Servera gärna kakan med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.