En riktig dröm för chokladdiggare - hemgjorda snickersrutor med twist!
Glutenfria.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljsocker, kakao, ägg och glutenfri mix. Rör samman allt till en slät smet.
- Häll smeten i en bakplåtspappersklädd eldfast form, ca 25x35 cm. Släta till smeten så att den blir jämnt fördelad i formen.
- Dela Dumlekolorna i bitar. Fördela kolabitarna ovanpå smeten. Grädda kakan i ugnens mitt i 30-32 minuter. Ta ut kakan och låt den kallna i formen.
- Dela chokladen i mindre bitar och smält den över ett vattenbad. Blanda smält choklad och jordnötter. Bred ut blandningen över den nu kalla kakan. Låt kakan kallna igen.
- Smält den ljusa chokladen över ett vattenbad. Spritsa eller ringla ut chokladen över kakan och låt allt stelna. Skär kakan i rutor.
- Servera gärna kakan med lättvispad grädde.
Publicerat den
14 juli 2016
Liknande recept
Skriv kommentar