Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drömkyckling med meliss

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett anspråkslöst recept som vi tror skulle uppskattas av vår gäst. Ur boken "Tour de France" av Siv och Key L Nilson. Måtten är lite egenartade, men de säger egentligen mer än vad ett bestämt mått gör!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Dela kycklingen i två halvor och krydda den runtom med salt och peppar. Bryn halvorna gyllene, givetvis i smör. Fyll halvorna med vinbär och citronmeliss och lägg ihop dem så att godsakerna göms inuti fågeln. Knyt ihop med hushållssnöre, helst snyggt.
  3. Lägg fågeln i en inte för stor stekgryta, slå på grädde och smula ned buljongtärningen. Finns det kvar av citronmelissen så lägg litet i grytan, men ta bort de grövsta stjälkarna.
  4. Lägg lock på grytan och koka sakta upp på plattan. Ställ in grytan i ugnen ca 1 timme.
  5. Ta bort snöret och dela fågeln i portionsbitar. Rätten är nu inte lika färgglad, så ha gärna litet bär och blad till hands att garnera med. Kokt ris eller pressad potatis passar till.
  6. Ska rätten förberedas avbryts stekningen efter 45 minuter. Den behöver då bara hettas upp en kort stund på plattan, eftersom fågeln steks klar på eftervärmen. Pröva för säkerhets skull genom att göra ett stick vid låret. Är köttsaften klar och inte röd är fågeln färdig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.