Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drömrulltårta med mintchoklad-smörkräm

 
Skriv ut

Rulltårtan fixas snabbt och lätt och fyllningen kan lätt varieras efter humör och tillfälle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och kakao i en skål och vänd ner blandningen i äggsmeten tillsammans med vattnet.
  2. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 225º i 6-7 minuter.
  3. Strö strösocker på ett smörpapper och vänd upp kakan på papperet. Ta försiktigt loss papperet från kakan. Låt kakan kallna.
  4. Fyllning: Vispa mjukt smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt en äggula i taget. Rör ner Bailey och finhackad choklad. Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop den från långsidan.
  5. Linda in rulltårtan i smörpapper och förvara i kylen fram till servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.