Rulltårtan fixas snabbt och lätt och fyllningen kan lätt varieras efter humör och tillfälle.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och kakao i en skål och vänd ner blandningen i äggsmeten tillsammans med vattnet.
- Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 225º i 6-7 minuter.
- Strö strösocker på ett smörpapper och vänd upp kakan på papperet. Ta försiktigt loss papperet från kakan. Låt kakan kallna.
- Fyllning:
Vispa mjukt smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt en äggula i taget. Rör ner Bailey och finhackad choklad. Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop den från långsidan.
- Linda in rulltårtan i smörpapper och förvara i kylen fram till servering.
Publicerat den
26 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar