En smarrig rulltårta till kalaset eller varför inte bara till en kopp kaffe!!!
Instruktioner
- Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Rör ner mjölet väl blandat med kakao och bakpulver.
- Grädda rulltårtan i smörpappersform eller smord långpanna, i 250 grader, på högt läge i ugnen ca 5 minuter, eller tills den känns helt torr.
- Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och låt den kallna.
- Rör smöret vitt till smörkrämen. Om cocosfett användes, smältes det först och röres när det svalnat ned i den färdiga krämen, litet i taget och under kraftig omrörning.
- Tillsätt först sockret, därefter äggulorna en i sänder. Bred hälften av smörkrämen (ev. smaksatt med litet vanilj eller apelsin) på den kalla kakan och rulla ihop.
- Bred resten av smörkrämen, nu blandad med kakaon, över kakan och gör ett dekorativt reffelmönster i glasyren med en gaffel. Sikta lite florsocker över kakan.
Publicerat den
15 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar