Ett gammalt recept på en läcker bärkaka.
Instruktioner
- Ugn 225º.
- Smält fettet, häll i grädden och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, socker, gulor och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa ca 20 minuter.
- Tag upp degen på mjölat bakbord, knåda den och tag undan ca 1/4 av degen. Kavla ut till ca 20x30 cm på bakpappersklädd långpanna eller plåt.
- Blanda bären med socker och potatismjöl. Lägg dem på kakan.
- Rulla ut degen till remsor och lägg dem som ett galler över bären. Jäs i ca 40 minuter. Pensla med ägg och grädda nederst i ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan kallna på galler under bakduk.
- Sikta gärna florsocker över kakan och skär den i rutor. Kakan går bra att frysa.
Publicerat den
23 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar