Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drottningens dessert

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

I denna underbara favoritdessert kröner luftig, gyllene maräng en härlig kräm och ett ljuvligt lager av aprikossylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, 1½ liter, med matfett.
  2. Smula brödet i en skål och blanda det med socker och citronskal. Hetta upp mjölk och grädde i en kastrull. Blandningen får absolut inte koka. Häll mjölkblandningen över brödet och låt det stå och dra i 10 minuter.
  3. Tillsätt äggulorna, philadelphiaosten och kesellan till mjölk- och brödblandningen och blanda väl. Låt mandarinerna rinna av väl och blanda ner dem i smeten. Häll smeten i den ugnsfasta formen och baka i 30 minuter tills ytan är fast.
  4. Hetta upp sylten tills den är rinnande och bred den över den bakade efterrätten med hjälp av baksidan av en sked. Se till så att efterrätten är täckt med sylt men förstör inte den bakade ytan. Vispa äggvitorna hårt och rör ner sockret. Spritsa marängen ovanpå i ett rutmönster. Har du ingen sprits så går det bra att breda ut marängen. Baka i ugnen ytterligare 15 minuter tills marängen är gyllene. Servera desserten medan den är varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.