Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drottningpaj

 
Drottningpaj Drottningpaj
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta är en helt suverän paj som är lätt att göra och den ser väldigt proffsig ut, supergod är den också. Perfekt då man gör den dagen före man ska bjuda på den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula digestivekexen i en bunke och töm det smälta smöret över - rör ihop och bland väl. Tryck ut blandningen i en pajform.
  2. Töm 3 dl vatten i en annan bunke och vispa ihop drottningkrämen som får vila en liten stund. Vispa 3 dl grädde ganska hårt - rör ner 1 msk vaniljsocker
  3. Blanda ihop 75 gram Philadelfiaost med 1,5 dl florsocker - denna blandning rör man så ner i grädden.
  4. Bre så försiktigt ut grädd-ost-blandningen över kexen i pajformen. Nu tar du drottningkrämen och brer ut den över gräddröran.
  5. Sist så strör man frysta blåbär och hallon över drottningkrämen. Måtten på dessa är ett ungefär - strö över tills du blir nöjd. Låt vila ett dygn före servering så att kexsmeten tar ihop.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.