Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drottningplättar med jordgubbsgrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jordgubbsgrädden är ett fantastiskt gott komplement till plättarna. Servera med syrliga och goda bär som smakar svensk sommar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke.
  2. Smält smöret.
  3. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, äggen och smöret.
  4. Stek plättar i en plättlagg eller stekpanna.
  5. Vispa grädden till ett fast skum. Servera plättarna ljumma med grädde och bär.
  6. Källa: Conrad Tyrsén Årets Konditor 2009

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.