En god tårta med både hallon och blåbär
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Smörj och bröa en form gärna med löstagbar botten ca 22 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner vetemjöl och potatismjöl blandat med bakpulver. Rör försiktigt tills allt är blandat. Häll smeten i formen och grädda ca 35 minuter. Stjälp kakan upp och ner på bakgaller och låt svalna.
- Dela kakan i tre bottnar och bred hallonsylt på den understa. Lägg på nästa botten. Vispa grädden. Blanda vaniljkrämen enligt receptet på förpackningen och rör ner ca 1½ dl av den vispade grädden. Bred ut krämen jämnt över bottnen. Lägg på den sista bottnen och stryk ut lite grädde ovanpå tårtan. Bred ett tjockare lager på kanten.
Lägg bären på tårtan men inte för nöra kanten. Ställ kallt.
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ett par minuter. Blanda hallonsaften. Krama ur gelatinbladen och smält dem i lite av saften på svag värme. Rör ner gelatinet i resten av saften och låt det kallna till trögflytande. Skeda geléet över bären och spritsa grädde i ovankanten på tårtan runt bären.
Publicerat den
13 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar