Tårta med vanlig tårtbotten, drottningsylt, marsankräm. Garnerad med grädde, hallon, blåbär och garneringsgelé.
Instruktioner
- Ta en färdig 3-delad tårtbotten eller baka en själv.
Börja med att koka marsankrämen enligt förpackning, låt kallna. (1 brev är ca. 1,5 msk)
- Vispa 4 dl grädde tillsamman med florsocker.
- Bred ut drottningsylt (hallon och blåbär) på första lagret. Ta ca. 1,5 dl av den vispade grädden och bred på drottningsylten.
- Lägg på nästa bottendel och bred ut marsankrämen. Lägg locket på. Fördela hallon och blåbär på locket.
- Blanda gelésocker och vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjuda i 0,5 minut. Låt svalna. Håll koll på gelén , när den börjar tjockna skeda ut den på bären.
- Låt stelna helt. Spritsa grädde runt kanterna och en bit in på tårta.
Publicerat den
6 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vänligen plocka bort min bild från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli