Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drottningtrifle

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ljuvligt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kakan: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, blanda i resten av ingredienserna. Fördela smeten jämt i form klädd med bakplåtspapper, 20 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.
  2. Tryffeln: Hacka chokladen grovt. Koka upp grädde och honung i en liten kastrull. Ta från värmen och blanda i chokladen. Rör tills den smält. Låt kallna i rumstemperatur, cirka 1 timme. Dela kakan i grova bitar och slå över likören. Vispa grädden ganska löst. Spar cirka 4 msk av chokladtryffeln till garnering. Vänd ner hälften av grädden i resten av chokladtryffeln. Varva kaka, chokladmousse, grädde och blåbär i glas. Toppa med en klick chokladtryffel och några blåbär.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.