Ljuvligt gott.
Instruktioner
- Kakan:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret, blanda i resten av ingredienserna.
Fördela smeten jämt i form klädd med bakplåtspapper, 20 x 30 cm.
Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter, den ska vara lite kladdig.
Låt svalna.
- Tryffeln:
Hacka chokladen grovt.
Koka upp grädde och honung i en liten kastrull.
Ta från värmen och blanda i chokladen.
Rör tills den smält.
Låt kallna i rumstemperatur, cirka 1 timme.
Dela kakan i grova bitar och slå över likören.
Vispa grädden ganska löst.
Spar cirka 4 msk av chokladtryffeln till garnering.
Vänd ner hälften av grädden i resten av chokladtryffeln.
Varva kaka, chokladmousse, grädde och blåbär i glas. Toppa med en klick chokladtryffel och några blåbär.
Publicerat den
22 december 2013
Skriv kommentar