Spännande helgmiddag.
Instruktioner
- Ugn 225º.
- Lägg kycklinglårfiléerna i en smord ugnssäker form. Krydda med salt, svartpeppar och några kvistar rosmarin.
Stek i mitten av ugnen ca 25 minuter, kolla noga att kycklingen är klar. Sila buljongen från stekningen och använd till såsen.
- Sås: Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med buljong, apelsinsaft, grädde och vermouth under omrörning. Låt såsen koka 3 minuter. Smaksätt med rivet apelsinskal, salt och peppar.
- Häll såsen i ugnsformen med lårfiléerna och garnera med vindruvor, apelsinskivor och rosmarin.
- Servera med kokt ris och sallad.
Publicerat den
19 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Smarrigt! Graham Beck Chardonnay Viognier (nr 15515) från Sydafrika för 69:- passar perfekt till, ett mumsigt vitt vin som passar jättebra till skaldjur- och kycklingrätter med frukt i.