Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Spännande helgmiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Lägg kycklinglårfiléerna i en smord ugnssäker form. Krydda med salt, svartpeppar och några kvistar rosmarin. Stek i mitten av ugnen ca 25 minuter, kolla noga att kycklingen är klar. Sila buljongen från stekningen och använd till såsen.
  3. Sås: Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med buljong, apelsinsaft, grädde och vermouth under omrörning. Låt såsen koka 3 minuter. Smaksätt med rivet apelsinskal, salt och peppar.
  4. Häll såsen i ugnsformen med lårfiléerna och garnera med vindruvor, apelsinskivor och rosmarin.
  5. Servera med kokt ris och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mumsan 23 februari 2009

    Smarrigt! Graham Beck Chardonnay Viognier (nr 15515) från Sydafrika för 69:- passar perfekt till, ett mumsigt vitt vin som passar jättebra till skaldjur- och kycklingrätter med frukt i.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.