Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dryck - Glögg

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Glögg är en traditionsbunden dryck och smaksätts olika i olka delar av landet. Min variant har härkomst från gamla Bohuslän och smakar ljuvligt. Gör dubbel sats, det går åt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg alla kryddor i en kastrull och häll över portern och låt allt "puttra" i ca 20-30 min. Tillsätt vodkan och 1½ dl socker, sjud ytterligare några minuter så sockret smälter ordentligt. Ställ undan svalt i 2 dygn.
  2. Värm sakta upp en stekpanna med 2 msk socker så att sockret smälter/kanderar. Värm glöggen (ej koka) och tillsätt det kanderade sockret samt cognac. Bränna av glöggen (skall brinna ca 20-30 sek) släck med genom att sätta på ett lock.
  3. Lagra glöggen i ett/två dygn - smaka av. Sila glöggen och häll på flaskor.
  4. Smaklig Glögg

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.