Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbel päronpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En lite annorlunda fruktpaj med både botten och lock. Fyll den med dina favoritpäron, krydda med kanel och succén är given.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen: Hacka samman matfett, mjöl och socker, gärna i matberedare.
  2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Låt sedan degen vila i kylen i 20 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Dela degen i två lika stora bitar. Kavla ut den ena biten på ett bakplåtspapper till en rundel, ca 24 cm i diameter.
  4. Skala, gärna ur och skiva päronen. Lägg päronskivorna på degrundeln, men inte ända ut till kanten. Strö över socker och kanel.
  5. Kavla ut den andra degbiten på ett mjölat bord till en lika stor rundel som den första. Lägg den över päronen.
  6. Tryck till degen runt om pajkanten med en gaffel. Pensla locket med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
  7. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt den svalna något före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.