En lite annorlunda fruktpaj med både botten och lock. Fyll den med dina favoritpäron, krydda med kanel och succén är given.
Instruktioner
- Börja med pajdegen: Hacka samman matfett, mjöl och socker, gärna i matberedare.
- Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Låt sedan degen vila i kylen i 20 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela degen i två lika stora bitar. Kavla ut den ena biten på ett bakplåtspapper till en rundel, ca 24 cm i diameter.
- Skala, gärna ur och skiva päronen. Lägg päronskivorna på degrundeln, men inte ända ut till kanten. Strö över socker och kanel.
- Kavla ut den andra degbiten på ett mjölat bord till en lika stor rundel som den första. Lägg den över päronen.
- Tryck till degen runt om pajkanten med en gaffel. Pensla locket med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
- Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt den svalna något före servering.
Publicerat den
18 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar