Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbeldoppade chokladkakaor med jordnötssmör

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Mumsiga kakor som smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 grader. Lägg mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål; rör om.
  2. Vispa smör, pärlsocker och farinsocker i en stor skål med elvisp på medelhastighet tills det är lätt och luftigt och skrapa längs sidorna på skålen en gång. Vispa i jordnötssmör, ägg och vanilj och skrapa en gång längs sidan. Rör gradvis i mjölblandningen med en sked och blanda omsorgsfullt.
  3. Rulla dryga matskedar deg till bollar på 3,7 cm. Placera bollarna med mellanrum på 5 cm på bakplåtspapperklädda plåtar. (Om degen är för mjuk för att rullas till bollar kyls den i 30 minuter.)
  4. Doppa en bordsgaffel i pärlsocker, tryck den från olika håll mot varje boll så att de plattas till, 1,2 cm tjocklek.
  5. Grädda kakorna i 12 minuter eller tills de är fasta. Låt kakorna stå på kakplåtarna i 2 minuter. Förflytta kakorna med en stekspade till gallret; låt dem svalna helt.
  6. Bryt den mörka blockchokladen i bitar och smält tillsammans med 1 1/2 tsk matfett i en skål över kokaden vatten. Doppa en ända av varje kaka till en tredjedel i chokladen, placera dem på smörpapper. Låt dem stå tills chokladen är fast, ungefär 30 minuter.
  7. Smält mjölkchokladen som ovan. Doppa en ända av varje kaka till en tredje del i chokladen; placera dem på smörpapper. Låt dem stå tills chokladen är fast.
  8. Förvara kakorna mellan smörpapper i sval rumstemperatur eller frys dem i upp till 3 månader.
  9. Ät och njut.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anna82 7 januari 2010

    Farinsocker står det i beskrivningen. Men inte i listan över ingredienser. Hur mycket ska jag använda?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.