Mumsiga kakor som smälter i munnen.
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 175 grader. Lägg mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål; rör om.
- Vispa smör, pärlsocker och farinsocker i en stor skål med elvisp på medelhastighet tills det är lätt och luftigt och skrapa längs sidorna på skålen en gång. Vispa i jordnötssmör, ägg och vanilj och skrapa en gång längs sidan. Rör gradvis i mjölblandningen med en sked och blanda omsorgsfullt.
- Rulla dryga matskedar deg till bollar på 3,7 cm. Placera bollarna med mellanrum på 5 cm på bakplåtspapperklädda plåtar. (Om degen är för mjuk för att rullas till bollar kyls den i 30 minuter.)
- Doppa en bordsgaffel i pärlsocker, tryck den från olika håll mot varje boll så att de plattas till, 1,2 cm tjocklek.
- Grädda kakorna i 12 minuter eller tills de är fasta. Låt kakorna stå på kakplåtarna i 2 minuter. Förflytta kakorna med en stekspade till gallret; låt dem svalna helt.
- Bryt den mörka blockchokladen i bitar och smält tillsammans med 1 1/2 tsk matfett i en skål över kokaden vatten. Doppa en ända av varje kaka till en tredjedel i chokladen, placera dem på smörpapper. Låt dem stå tills chokladen är fast, ungefär 30 minuter.
- Smält mjölkchokladen som ovan. Doppa en ända av varje kaka till en tredje del i chokladen; placera dem på smörpapper. Låt dem stå tills chokladen är fast.
- Förvara kakorna mellan smörpapper i sval rumstemperatur eller frys dem i upp till 3 månader.
- Ät och njut.
Publicerat den
11 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Farinsocker står det i beskrivningen. Men inte i listan över ingredienser. Hur mycket ska jag använda?