Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbelkaka med citron

(1 kommentar)  
  • Serverar: 35 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Som en liten hamburgare fast mycket godare! Citronkrämen gör kakan frisk som en sjöbris. Man kan förstås äta kakorna som de är också - utan citronkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ungnen på 150 grader
  2. 2. Lägg smör och florsocker i bunken och vispa med elvisp tills det blir en fluffig smet. Häll försiktigt i maizenamjöl och vetemjöl, undvik att det blir klumpar av mjölet. Vispa till en slät smet.
  3. 3.Ställ fram två plåtar och lägg på bakplåtspapper. Rulla degen, ungefär som när man gär köttbullar, till små bollar och lägg dem på plåten med lite plats mellan det ska vara ca 35 på varje plåt.
  4. 4.Platta till varje boll med en gaffel så att det blir knubbiga, randiga kakor. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 15 min. Låt kakorna svalna.
  5. 5.Citronkrämen: Lägg smöret i en liten skål och vispa med en elvisp. Häll i florsocker och vispa lite till. Pressa saften ur en citron ner i ett glas och måtta upp 3 matskedar som du häller i smeten. Vispa till en jämn smet.
  6. 6. Använd en tesked och lägg en klick citronkräm på undersidan av en kaka, tryck en annan kaka ovanpå så att det blir en liten dubbelkaka med de randiga sidorna utåt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mini08 28 juli 2009

    Bakade dem till ett kalas och gästerna tyckte de var mycket goda. Jag själv tycker de blev helt ok. Småkaka med frisk smak! Jag gjorde dock själva "bollen" lite för stor (tänkte köttbullsstorlek) så det blev enkla kakor i stället för dubbla. Annars skulle de inte ha räckt till antalet gäster...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.