- Serverar: 15 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Passar lika bra till kycklingfilé som till fläskfilé.
Instruktioner
- Bryn filéerna runt om i en stekpanna med olja eller margarin.
- Lägg över dem i en ugnsform och stek i 125 grader tills filéerna är färdiga (ej rosa). Använd gärna en stektermometer och tag ut filéerna när den visar 68 grader.
- Gör marinad 1. Koka upp och låt svalna. Lägg filéerna i marinaden och låt dem ligga och dra i kylskåp i 12 timmar. Ta upp filéerna och slå bort marinaden.
- Skiva filéerna tunt på snedden och blanda marinad 2 och häll den över köttet i en skål. Låt stå och dra några timmar före servering.
- En krämig potatisgratäng passar utmärkt till.
Publicerat den
7 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Skall det verkligen vara 1 dl salt i marinaden? Vågar inte prova med så mycket....