- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Marinerad fläskfilé som du lätt marinerar i förväg och serverar i tunna skivor på buffébordet.
Instruktioner
- Vispa ihop ingredienserna till marinad 1. Lägg ner köttet och låt marinera ett par timmar, helst över natten. Tag upp och torka av köttet. Sätt ugnen på 175°. Bryn köttet i olivolja och lägg sedan över filén i en ugnsfast form.
- Stek klart i mitten av ugnen ca 20 minuter tills köttet har en innertemperatur på 70°. Rör ihop ingredienserna till marinad 2. Lägg ner det varma köttet i marinaden och låt stå minst 2 timmar i kylskåp (gärna längre). Vänd gärna köttet i marinaden en eller ett par gånger.
- Skiva upp köttet i tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Ringla marinaden över köttet. Smaka av med salt, peppar och olivolja.
- Tips 1!
- Det är enkelt och smart att marinera genom att lägga köttet och marinaden i dubbla plastpåsar. Marinaden fördelar sig väl över köttet.
- Tips 2!
- Det går lika bra att grilla köttet innan du marinerar det för andra gången!
Publicerat den
7 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar