Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbelmarinerad fläskfilé

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Marinerad fläskfilé som du lätt marinerar i förväg och serverar i tunna skivor på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ingredienserna till marinad 1. Lägg ner köttet och låt marinera ett par timmar, helst över natten. Tag upp och torka av köttet. Sätt ugnen på 175°. Bryn köttet i olivolja och lägg sedan över filén i en ugnsfast form.
  2. Stek klart i mitten av ugnen ca 20 minuter tills köttet har en innertemperatur på 70°. Rör ihop ingredienserna till marinad 2. Lägg ner det varma köttet i marinaden och låt stå minst 2 timmar i kylskåp (gärna längre). Vänd gärna köttet i marinaden en eller ett par gånger.
  3. Skiva upp köttet i tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Ringla marinaden över köttet. Smaka av med salt, peppar och olivolja.
  4. Tips 1!
  5. Det är enkelt och smart att marinera genom att lägga köttet och marinaden i dubbla plastpåsar. Marinaden fördelar sig väl över köttet.
  6. Tips 2!
  7. Det går lika bra att grilla köttet innan du marinerar det för andra gången!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.