Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Enkelt gott och förberett! Kan förberedas 2 dagar innan och ätas på tredje dagen. Skär upp och dekorera den samma dag som den skall serveras. Receptet är beräknat att det ingår i en buffé där det också serveras kall fransk potatissallad, varmrökt lax, tomatsallad med mozarella, melon med serranoskinka, bröd och ostar. Därefter kaffe och tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1
  2. Marinad 1: Blanda ihop marinaden, putsa fläskfilerna fria från hinnor. Lägg 3 fläskfiléer i varje påse och fördela marinaden över köttet. Knyt till påsarna och låt marinaden blandas runt med köttet. Lägg i kylen, gärna i en skål om det skulle läcka. Vänd köttet några gånger. Låt marinera till nästa dag.
  3. Dag 2
  4. Marinad 2: Blanda ihop ingredienserna, smaka av - det skall smaka gott, tillsätt ev mer av något, även kallt vatten kan tillsättas för att späda.
  5. Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram och häll av och torka av köttet lätt. Bryn alla filerna i het panna så att de får fin färg. Lägg dem sedan på ugnsfast fat eller plåt och stick i en köttermometer i den tjockaste delen i någon av dem. (Jag stekte dem 3 och 3 i ugnen). Stek dem i ugnen till innertemperatur 56 - 57 grader. Linda dem sedan i folie var och en och lägg dem på galler eller liknande att svalna helt.
  6. Dela varje fläskfilé på mitten och lägg dem 3 och 3 i varje påse, fördela marinaden över och knyt ihop påsarna och lägg på fat i kylen, vänd då och då. Nu skall de ligga i marinaden i kylen fram till att de skall skäras upp och serveras.
  7. Dag 3
  8. Servering Det marinerade köttet i tunna skivor. Lite av den sista marinaden och skeda över (marinaden från fryspåsarna). Blandad sallad att lägga köttet på, t ex ruccola och mangold. Om köttet fördelas på tre fat, beräkna 3 påsar med sallad till varje fat. (ca 65 g i varje påse)
  9. Fördela salladen över tre serveringsfat, häll av marinaden från köttet i en skål, skär filén i tunna skivor och fördela dem ganska tätt över serveringsfaten. Skeda över lite av marinaden. Hacka soltorkade tomater och basilika och strö över. Strö sist över de rostade pinjenötterna. Servera oliver, parmesanost och den kalla såsen nedan till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Scout 4 april 2014

    Vilken kalla sås?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.