Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbelmarinerad oxfilé

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Bra rätt till sommarfesten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman den första marinaden i en plastpåse. Lägg ner det putsade köttet i marinaden. Låt marinera i 3 timmar i kylskåpet. Vänd påsen under tiden.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Lägg köttet i en ugnsform och stick in en köttermometer från kortändan. Stek köttet i nedre delen av ugnen tills den visar 65 grader. Det tar ca 40 minuter.
  4. Låt köttet kallna.
  5. Blanda samman den andra marinaden. När köttet har kallnat skär i ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna lite omlott på uppläggningsfatet och slå över marinad 2. Täck fatet med plastfolie och ställ kallt i 3 timmar.
  6. Dekorera fatet med skivad gurka, halverade cocktailtomater, timjankvistar och salladsblad. Servera till hasselbackspotatis och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.