Bra rätt till sommarfesten.
Instruktioner
- Blanda samman den första marinaden i en plastpåse. Lägg ner det putsade köttet i marinaden.
Låt marinera i 3 timmar i kylskåpet. Vänd påsen under tiden.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Lägg köttet i en ugnsform och stick in en köttermometer från kortändan. Stek köttet i nedre delen av ugnen tills den visar 65 grader. Det tar ca 40 minuter.
- Låt köttet kallna.
- Blanda samman den andra marinaden. När köttet har kallnat skär i ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna lite omlott på uppläggningsfatet och slå över marinad 2. Täck fatet med plastfolie och ställ kallt i 3 timmar.
- Dekorera fatet med skivad gurka, halverade cocktailtomater, timjankvistar och salladsblad.
Servera till hasselbackspotatis och en god sallad.
Publicerat den
24 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar