Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbelmarinerad tjälknul

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 dagar
Skriv ut

Super gott..passar bra till buffé

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillagning:
  2. 1. Lägg det frysta köttet otinat i en ugnssäker form eller stekpanna. (Flera köttbitar kan läggas i ungslångpanna och stekas samtidigt.) Sätt in köttet i nedre delen av ugnen och sätt på 75 graders ugnsvärme. Stick in en köttermometer när köttet tinat efter 2-3 timmar. Spetsen på termometern ska placeras mitt i den tjockaste delen. Låt köttet stå i ugnen 10-12 timmar. När termometern visar 60 ° C är köttet rött inuti, vid 70 °C är det rosa och vid 75 °C helt genomstekt.
  3. 2. Koka lagen 3-4 min. Låt den svalna lite. Lägg det varma köttet i en bunke eller rymlig fryspåse. Häll över lagen, som ska täcka köttet. Låt det svalna lite, täck över och ställ det kallt ca 5 timmar.
  4. 3. Tag upp köttet och förvara det utan lag. Skär köttet i tunna skivor.
  5. 4. Gör sedan marinad 2 och lägg de skivade köttet i en påse och häll på marinaden..låt ligga och dra ca 12 tim.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Anitapita 1 februari 2009

    Hej! Det här låter jättegott - spännande med en extra marinering.. Undrar om den blir för salt/stark om den får ligga längre än 12 tim i den 2a marinaden, eller om man törs "förvara" den i marinaden fram till servering? Sonen tar studenten i juni - detta låter som ett bra kött till buffén jag planerar... Tack för receptet! /mvh Anita i Västerås

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.