- Serverar: 8 portioner
- Tid: 2 dagar
Skriv ut
Super gott..passar bra till buffé
Instruktioner
- Tillagning:
- 1. Lägg det frysta köttet otinat i en ugnssäker form eller stekpanna. (Flera köttbitar kan läggas i ungslångpanna och stekas samtidigt.) Sätt in köttet i nedre delen av ugnen och sätt på 75 graders ugnsvärme. Stick in en köttermometer när köttet tinat efter 2-3 timmar. Spetsen på termometern ska placeras mitt i den tjockaste delen. Låt köttet stå i ugnen 10-12 timmar.
När termometern visar 60 ° C är köttet rött inuti, vid 70 °C är det rosa och vid 75 °C helt genomstekt.
- 2. Koka lagen 3-4 min. Låt den svalna lite. Lägg det varma köttet i en bunke eller rymlig fryspåse. Häll över lagen, som ska täcka köttet. Låt det svalna lite, täck över och ställ det kallt ca 5 timmar.
- 3. Tag upp köttet och förvara det utan lag.
Skär köttet i tunna skivor.
- 4. Gör sedan marinad 2 och lägg de skivade köttet i en påse och häll på marinaden..låt ligga och dra ca 12 tim.
Publicerat den
4 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Det här låter jättegott - spännande med en extra marinering.. Undrar om den blir för salt/stark om den får ligga längre än 12 tim i den 2a marinaden, eller om man törs "förvara" den i marinaden fram till servering? Sonen tar studenten i juni - detta låter som ett bra kött till buffén jag planerar... Tack för receptet! /mvh Anita i Västerås