Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbelsmörgås med tomatfärs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De två brödskivorna ska vara tunna och kantskurna och frasigt stekta innan biffen läggs på och sedvanliga tillbehör kan gärna serveras till smörgåsen (stekt lök, senap, gurka, ketchup) som också kan spritsas runt biffen för att dubbelsmörgåsen ska se riktigt frestande ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färsen med salt, peppar, kapris och 4-kryddor och späd med vichyvattnet, blandat med tomatpurén.
  2. Forma färsen till fyra stora biffar och stek dem vackert bruna på bägge sidor. Beräkna ca 2 minuter stektid på var sida.
  3. Stek brödskivorna frasiga och gyllengula och lägg upp dem två och två med biff emellan.
  4. Spritsa ev ketchup på kanten och servera smörgåsarna genast.
  5. Servera med rå eller stekt lök, ketchup, senap, gurka och syltlök.
  6. Pröva som omväxling: Hackad lök, rödbetor och kapris i färsen eller finskuren paprika och purjolök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.