Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbelspaghetti

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En rätt som var ett vanligt inslag i våran kost som små. Namnet kommer ifrån att det är dubbel så gott som allt annat. Barn är bra påhittiga ibland. Mycket gott är det i alla fall och kan liknas med en mer lätt, vardaglig och barnvänlig variant på Carbonara. Är barnen väldigt känsliga, minska på vitlöken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka spaghettin.
  2. Under tiden, hacka bacon och finhacka lök.
  3. När pastan är al dente och avsköjd, låt den ligga kvar i durkslaget.
  4. Fräs bacon till krispigt i lite olja i kastrullen.Tillsätt löken och låt den blir mjuk. Pressa i vitlök och slå på grädde. Låt det koka upp och tjocka till sig lite. I med frysta ärtor och låt de bli varma. Mal i rejält med peppar. I med pastan. Rör om.
  5. Servera till någon du tycker om.

Kommentarer (1)

  • Cassiopeya 22 oktober 2010

    Påminner om en annan pastarätt jag brukar göra. Ska testa den variant, verkar också gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.