Dessa kakor är väldigt enkla, men tar en liten stund att göra. Det är dock värt jobbet för kakorna är ljuvligt goda
Instruktioner
- Havreflarnen:
Blanda smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull. Värm (koka ej!) under omrörning tills smöret har smält. Låt sedan blandningen svalna något.
Tillsätt havregrynen blandat med bakpulvret.
- Lägg i knappt teskedsstora klickar på en osmord plåt (ej bakplåtspapper heller) med stora mellanrum. Ca 16 st/plåt. Sammanlagt blir det ca 40-50 flarn.
- Grädda i 150-175 grader ca 8-10 min.
- Kolakrämen:
Blanda allt utom smöret i en kastrull. Koka under upprörning ca 5 minuter eller tills blandningen är något tjockflytande.
Tillsätt smöret och låt blandningen svalna. Krämen verkar tunn men blir fast när det kallnar.
Lägg ihop havreflarnen två och två med kolakrämen emellan.
Publicerat den
12 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lossa kakorna från plåten medans plåten är varm annars fastnar dom! Alternativt använd bakplåtspapper!