Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbla havreflarn med kolakräm

(1 kommentar)  
Skriv ut

Dessa kakor är väldigt enkla, men tar en liten stund att göra. Det är dock värt jobbet för kakorna är ljuvligt goda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Havreflarnen: Blanda smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull. Värm (koka ej!) under omrörning tills smöret har smält. Låt sedan blandningen svalna något. Tillsätt havregrynen blandat med bakpulvret.
  2. Lägg i knappt teskedsstora klickar på en osmord plåt (ej bakplåtspapper heller) med stora mellanrum. Ca 16 st/plåt. Sammanlagt blir det ca 40-50 flarn.
  3. Grädda i 150-175 grader ca 8-10 min.
  4. Kolakrämen: Blanda allt utom smöret i en kastrull. Koka under upprörning ca 5 minuter eller tills blandningen är något tjockflytande. Tillsätt smöret och låt blandningen svalna. Krämen verkar tunn men blir fast när det kallnar. Lägg ihop havreflarnen två och två med kolakrämen emellan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Knarran 11 juli 2009

    Lossa kakorna från plåten medans plåten är varm annars fastnar dom! Alternativt använd bakplåtspapper!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.