Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbla mandelkakor med apelsinsmak

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dubbla mandelkakor med apelsinsmak

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda med florsocker och lätt uppvispade äggvitor.
  2. Bred ut smeten på plåt med bakpapper, 35x25 cm. Grädda i 175 grader, 15 minuter. Låt kallna.
  3. Koka socker och vatten tills det klarar trådprovet, en droppa som hålls mellan fingertopparna och som trådar sig.
  4. Vispa ur äggulorna och häll lagen över. Vispa till smeten svalnat. Rör ner smöret klickvis och smaksätt med apelsinlikör.
  5. Dela bottnen i två bitar. Bred kräm på den ena, lägg den andra ovanpå. Skär i rutor.
  6. Rör ihop glasyren och klicka ovanpå. Tvätta en apelsin noga, skär tunna strimlor av skalet aller använd ciseleringsjärn, lägg strimlorna ovanpå glasyren.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.