Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dulce de leche cupcakes

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Vaniljmuffins fylld med kola (dulce de leche) toppad med DDL buttercream och en klick DDL på toppen! Obs. Ganska smörig topping, byt ut hälften av smöret till philadelphiaost för ett friskare och lättare alternativ.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dulce de Leche: Ploppa ned en burk oöppnad kondenserad mjölk i en kastrull med tillräckligt sjudande för att täcka burken i ca 3 timmar, beroende på hur tjock du vill att kolan ska vara. Jag kokade min i 2 ½ timmar. OBS: Akta så inte burken explodera! Den kan göra det om vattnet inte täcker hela burken!
  2. Dulce de Leche cupcakes: Sätt ugnen på 180°C. Vispa ihop smör socker och vaniljsocker i en medelstor skål på medelhastighet tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt äggen i två omgångar. Vispa ner hälften av mjölet (på låg hastighet) tills allt är en smet.Tillsätt hälften av mjölken/gräddfilen (+ dulce de lechen om du vill ha ddl smal på smeten), sen hälften av mjölet igen (alltså 1/4 av allt från början) Tillsätt resten av mjölken/gräddfilen och vispa tills allt är blandat. Vispa till sist resten av mjölet. Skeda smeten till muffinsformar i en muffinsplåt. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna i 5 minuter. För över till galler och låt de svalna helt.
  3. Dulce de Leche Buttercream: Vispa smöret och vaniljsockret krämigt, tillsätt florsocker i omgångar. (ca 2 dl i varje omgång) Vispa ner dulce de lechen. Smaka av om du vill att den ska smaka mer.
  4. När muffinsen svalnat, spritsa på frostingen och lägg på en klick kola på toppen!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sagae 22 september 2011

    Väldigt goda cupcakes, men det blev väldigt mycket frosting! När cupcakesen var slut hade jag fortfarande en låda frosting kvar. Tror även jag balanserar sötman med lite citron i själva cupcaken nästa gång så det inte blir för sött. Men gott! :D Det blir repris.

  • imbo 29 juni 2012

    Gjorde dessa idag och de vart på tok för söta för min smak. Hälften av frostingen vart över, trots att jag spritsade på rejält.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.