Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dulche de leche tårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Min absoluta favorittårta som går hem hos både barn och vuxna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra och bröa två lika stora kakformar och sätt ugnen på 175 grader. Med en elvisp mixa smöret mjukt. Blanda i sockret lite i taget och mixa väl. Vispa i vaniljen. Blanda i mjölet och mjölken lite i taget tills allt är blandat. I en annan skål, vispa äggvitorna tills toppar formas. Vänd försiktigt ner äggvitorna i äggblandningen, tills allt är blandat. Dela smeten mellan de två bröade formarna. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, eller tills provsticka kommer ut ren. Låt sedan tårtbottnaarna svalna och dela sedan varje botten på hälften. Koka två burkar kondenserad mjölk utan etikett i 2 timmar, koka den tredje burken i en timme tills det blir dulche de leche och låt svalna helt.
  2. Lägg en botten på ett tårtfat och fördela sedan 1 1/2 burk DDL jämt genom 3 lager och avsluta med sista botten.
  3. Värm vattnet och gelatinet i micron tills gelatinet har löst upp. Vispa grädde hårt, blanda i 1/2 burk DDL och gelatinet. Frosta tårtan jämt. Använd den sista burken DDL som kokat 1 timme, sprid ut över toppen på tårtan och låt DDL rinna över kanterna. Avsluta med hackade peacan nötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.