- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Semlor med nutellafyllning och dumlefluff
Instruktioner
- Värm grädden till den nästan kokar, rör ner dumlekolan tills den smält och allt blandats samman.
Låt svalna och ställ sedan in i kylen över natten innan den används.
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.
- Smula i jästen i en degbunke och tillsätt kardemumma.
- Häll över mjölk- och smörblandningen och rör runt tills jästen löst sig.
- Tillsätt mjölet lite i taget under knådning. Blanda ner salt och socker och arbeta ihop till en smidig deg.
- Knåda nu degen i ungefär 15 minuter.
- Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter.
- Ta upp degen på bakbord och dela i bitar. Rulla något större än golfbollstora bullar och sätt av på plåt med bakplåtspapper eller smord plåt.
- Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter.
- Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.
- När bullarna svalnat helt: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur bullen något med en gaffel. Lägg i en klick nutella och spritsa dumlefluffet.
På med locket och strö över florsocker.
Publicerat den
22 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar