Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dumle och nutellasemlor

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Semlor med nutellafyllning och dumlefluff

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm grädden till den nästan kokar, rör ner dumlekolan tills den smält och allt blandats samman. Låt svalna och ställ sedan in i kylen över natten innan den används.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.
  3. Smula i jästen i en degbunke och tillsätt kardemumma.
  4. Häll över mjölk- och smörblandningen och rör runt tills jästen löst sig.
  5. Tillsätt mjölet lite i taget under knådning. Blanda ner salt och socker och arbeta ihop till en smidig deg.
  6. Knåda nu degen i ungefär 15 minuter.
  7. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter.
  8. Ta upp degen på bakbord och dela i bitar. Rulla något större än golfbollstora bullar och sätt av på plåt med bakplåtspapper eller smord plåt.
  9. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter.
  10. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.
  11. När bullarna svalnat helt: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur bullen något med en gaffel. Lägg i en klick nutella och spritsa dumlefluffet. På med locket och strö över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.