Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dumlecheesecake med hallon

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Mitt alldeles eget komponerade recept. Blev helt fantastiskt drömgott. Den tar minst 2 dagar att iordningställa, men det är det verkligen värt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1 Klipp ner dumlekolorna i mindre bitar i en bunke. Värm grädden och ta av den precis när den börjar koka. Slå grädden över kolorna. Rör om tills alla kolor smält. Ställ in i kylen tills nästa dag.
  2. Dag 2 Tag ut dumlegrädden ur kylen och vispa till fast grädde. Vispa äggvitorna för sig i en ren bunke till hårt skum, kolla genom att vända bunken upp och ner. Vispa samman osten med äggulorna och vaniljsockret. Rör ner grädden i ostblandningen. Vänd därefter ner äggvitorna försiktigt. Rör tills allt blandat sig. Krossa digestivekeken och lägg dom i botten på en form med löstagbar kant. Min form som jag använder mig av är 29 cm i diameter. Häll dumleblandningen över kexen, tänk på att det får inte bli för mycket i eftersom det ska på ett lager till. Om det blir "fullt" häll över lite dumleblandning i muffinsformar och servera sedan som portionsformar. Låt stå i frysen minst 4-5 timmar. När dumleblandningen känns tillräckligt fast så gör du fyllning två.
  3. Fyllning 2 Mixa hallonen. Vispa äggvitan till hårt skum. Vispa därefter äggulan, osten och vaniljsockret. Blanda grädde och socker, vispa samman. Rör samman alla ingredienser. Häll blandningen över den frysta dumleblandningen. Låt det sedan stå i frysen i minst 6 timmar. Tag fram kakan ca 20-30 minuter innan den ska serveras. Garnera förslagsvis med hallon.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • [email protected] 30 maj 2013

    Denna tårta är jätte god & även fast det tar 2 dagar att göra så är momenten väldigt enkla!

  • maria_kall 10 oktober 2013

    Jättegod tårta och den ser riktigt proffsig ut. Populär på barnens födelsedagskalas, även av de vuxna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.