Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dumlefluff

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergod att antigen ha som fyllning i tårtor eller äta som den är. OBS. Det är superviktigt att smeten är riktigt kall annars går den inte att vispas upp till fluff. Samt att den inte får koka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp vispgrädden i en kastrull. Lägg i kolorna och smält dem under omrörning på svag värme. Låt svalna ett par timmar i kylen. Vispa sedan, helst med elvisp, till en fluffig kräm.
  2. Det är viktigt att den får bli riktigt kall innan man vispar den annars kan den skära sig.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • AnnaLenaN 9 maj 2009

    Den här var inte illa. Strykande åtgång. Gjorde en miss (1 gång) med att köpa lösviktsdumle som jag trodde det var men ack så fel det blev, den blev däremot god i en tårta. Ska man göra fluffen ska det vara äkta dumle. Högsta betyg.

  • Kaltrina123 5 november 2009

    Det står i receptet 180 g dumle kolor hur mycket dumle kolor ska man ha i?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.