Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dumlegrottor

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Receptet är precis som hallongrottor fast man byter ut sylten mot en dumlebit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ ut små bakformar på en plåt. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg smöret i en bunke och häll på strösocker, vaniljsocker och bakpulver. Låt det stå tills smöret blivit rumsvarmt.
  3. Ta en elvisp och kör på högsta hastighet till en jämn smet, alternativ rör med en sked.
  4. Tillsätt kanel och vetemjölet och kör med elvisp till en jämn smet (eller använd sked).
  5. Rulla ut degen till en lång rulle och dela den i 30 bitar. (Om man gjort detta recept någon gång förut så man vet ungefär hur mycket deg det ska vara till varje kaka så behöver man inte rulla ut degen och kan då bara ta en degklutt i taget ur bunken.)
  6. Rulla varje degklutt till en rund boll. Lägg dem i bakformarna.
  7. Ta ditt finger och tryck på mitten av varje boll så det blir en fördjupning.
  8. Lägg en dumlekola i fördjupningen.
  9. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 12 minuter.
  10. Låt svalna under bakduk. Förvara sedan i försluten plastpåse eller plastburk med lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.