Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dumlekaka

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Sött och gott

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och kanel i en separat skål. Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret och mjölken och rör om tills smeten blir jämn och slät. Hacka dumlekolorna i bitar och häll i smeten. Rör om försiktigt så allt blandas. Smöra och bröa en sockerkaksform. Häll i smeten och grädda i ugnens nedre del i ca 35 minuter. Låt kakan stå kvar i formen i ca 10 minuter när du tagit den ur ugnen. Stjälp sedan upp kakan på ett fat och låt svalna under en handduk i 20 minuter innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.