Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dumlemuffins med vaniljfrosting

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Muffins med överraskande fyllning och krämig topping tackar ingen nej till! Välj om du vill göra vaniljmuffins eller chokladmuffins. Glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en plåt och ställ ut muffinsformar på den.
  2. Vispa ägg och socker med elvisp tills smeten är ljus och pösig. Ta fram en ny skål och rör ihop vaniljsockret (om du vill ha vaniljmuffins) eller kakaon (om du vill ha chokladmuffins) med mjölmixen, bakpulvret och saltet. Använd en gaffel för att blanda ingredienserna.
  3. Smält smöret i en skål i mikron eller i en kastrull på spisen. Häll smöret, mjölken och mjölblandningen i äggsmeten. Vispa en kort stund med elvispen på lägsta hastighet tills det är en slät smet.
  4. Häll smeten i formarna och tryck i en dumlekola i varje muffins. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 15 minuter, känn med en provsticka om de är klara. Låt svalna.
  5. Mixa ihop alla ingredienser till en slät frosting.
  6. Bred ut eller spritsa frostingen på muffinsen. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.