Socker och ägg vispas. Tillsätt mjöl, kakao, bakpulver och vattnet. Häll i en smord och bröad form med löstagbar kant. Sätt in i ugnen 175-200 grader i ca 30 min.
Kakan delas när den har svalnat. Fyllningen smälts samman. Låt den svalna något.
Bred på botten, lägg ihop bottnarna. Serveras med grädde till.
Man kan även ha fyllning både i mellan och ovanpå om man vill.
Tack, den här var årets Påsktårta hos oss, perfekt lagom kladdig, god i smaken av dumle, jag serverade frusen äggtoddy till, i ställer för grädde. Gillades av både barn och gamla. Fick lämna receptet till gästerna.
Tack Birgitta
Tack, den här var årets Påsktårta hos oss, perfekt lagom kladdig, god i smaken av dumle, jag serverade frusen äggtoddy till, i ställer för grädde. Gillades av både barn och gamla. Fick lämna receptet till gästerna. Tack Birgitta
Vart i ugnen ska tårtan gräddas?