Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dumletårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Mycket god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Socker och ägg vispas. Tillsätt mjöl, kakao, bakpulver och vattnet. Häll i en smord och bröad form med löstagbar kant. Sätt in i ugnen 175-200 grader i ca 30 min.
  2. Kakan delas när den har svalnat. Fyllningen smälts samman. Låt den svalna något.
  3. Bred på botten, lägg ihop bottnarna. Serveras med grädde till.
  4. Man kan även ha fyllning både i mellan och ovanpå om man vill.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • LillaJa 26 mars 2008

    Tack, den här var årets Påsktårta hos oss, perfekt lagom kladdig, god i smaken av dumle, jag serverade frusen äggtoddy till, i ställer för grädde. Gillades av både barn och gamla. Fick lämna receptet till gästerna. Tack Birgitta

  • minhugo 26 augusti 2009

    Vart i ugnen ska tårtan gräddas?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.