- Serverar: 12-24 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Bakade dessa till min systers födelsedag och de blev
väldigt uppskattande :D.
Passar perfekt till fika och kalas!
Instruktioner
- Deg 1:
Börja med att vispa ägg och socker poröst.
Smält smöret och häll det i ägg blandningen.
Blanda i mjöl, kakao och bakpulver.
Blanda till en slät smet.
- Deg 2:
Vispa ägg och socker poröst.
Smält smöret och tillsätt i äggblandningen.
Vispa ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Blanda till en slät smet.
- Sätt ut formar på en plåt eller ta en muffinsplåt.
Klicka ut kakaodegen till hälften av formarna och fyll på med vaniljdegen.
- Skär dumlen i två delar och tyck ner en halva i varje muffins bred över smeten så att man inte ser dumlen.
- Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 min ta ut och låt svalna
- Jag hade dumlefluff som glasyr på dessa och det blev suveränt tillsammans.
Publicerat den
12 mars 2009
Skriv kommentar