Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dumplingdeg

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Att göra egna dumplings är roligt! Variera fyllningen efter egen smak och ät dem med dipsås, eller i en soppa. Prova även dumplings med söta fyllningar till efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, vatten och ägg och arbeta degen ca 5 min, helst i degblandare eller matberedare. Vira in degen i en fuktig handduk eller plastfolie och låt vila i kyl 45-50 min.
  2. Dela degen i fyra delar och gör dumplings av en del i taget. Rulla ut varje del till en längd och skär den i 15 bitar.
  3. Kavla ut varje bit för sig, lägg på en rågad tesked fyllning, fukta kanterna med ytterst lite vatten. Nyp ihop uppåt till knyten eller gör små paket.
  4. Sjud i omgångar i rikligt med saltat vatten ca 3 min tills de flyter upp till ytan.

Kommentarer (2)

  • almerase 4 november 2011

    Har du några rekommendationer på vad man kan ha i dom?

  • MrsC 4 november 2011

    Kolla in här: http://www.matklubben.se/recept/dumplings_med_kyckling_99835.html Lycka till :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.