Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dumplings

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det här är en rätt som hela familjen kan vara med och laga till. Du kan vika wontonplattorna som du vill och känner, det enda viktiga är att det blir ett knyte som håller ihop fyllningen. Det kan vara bra att ha några plattor extra då de är tunna och sköra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa köttet till en slät färs och tillsätt salt och peppar. Blanda med koriander, ingefära, vitlök och sesamolja. Lägg lite färs på varje wontonplatta. Pensla kanterna med lite vatten och vik ihop till små paket. Lägg i en ugnsfast form och sätt ugnen på full värme. Beräkna ca 10–15 minuter från det att ugnen är varm. Kycklingfärs bör vara 75˚ i mitten. Blanda limejuice, råsocker, fisksås, risvinäger och ingefära i en kastrull. Banka lätt på citrongräset och lägg i det. Låt allt koka upp och stå och dra en stund.
  2. Sila och servera som dippsås. Dekorera med skivor av chili och salladslök samt korianderblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.