Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dumplings med fårost och bacon

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Recept på bryndzové halušky, potatis dumplings med fårostsås och bacon. Nationalrätt i Slovakien. Baconen kan ersättas med stekt lök eller surkål för att göra rätten vegetarisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen mjuk, men inte mosig med skal på. Skala och pressa i potatispress alternativ finfördela på annat sätt. Blanda med ägget, muskot, timjan och salt och peppar.
  2. Koka upp vatten, rulla ut degen till en lång korv, skär sedan av små bitar på ungefär 1-2 cm och lägg ner i det kokande vattnet, när de flyter upp är de klara.
  3. Tag upp den kokta gnocchin - dumplings och lägg på ett stort fat eller en tallrik. Smält fårost och créme fraiche i en kastrull, när det är varmt, smaka av med salt, peppar och eventuellt timjan. Knaperstek baconen, fräs eventuellt även på gnocchin eller dumplingsen i stekfettet som blivit över. Servera pastan med ostsåsen toppad med bacon.
  4. Till detta passar en tjeckisk eller slovakisk öl.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Tatiana 1 oktober 2008

    Hej, jag blev medlem bara för att kunna kommentera, det här är helt fel - bryndzove halusky gör man på råriven potiats. Ingen muskot eller timjan. Och dumplings är inte någon rätt översättning - halusky är gnocchi, eller klimp. Dumplings kan man översätta som knödel eller degplättar fyllda med något. Osten smälter man inte i någon kastrull, utan den smälter när man blandar den med de kokta gnocchis och den heta knaperstekat baconet och baconfettet. Synd med så många fel på en så enkel och god rätt. Osten smälter man direkt när man blandar den med de kokta varma gnocchis.

  • tina62 1 oktober 2008

    Ring då foodtec som gjort receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.