Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dundee Cake fruktkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En fruktkaka hör julen till. Börja i god tid, den här kakan behöver vila i två dygn innan den ska skäras upp. Fruktkaka går utmärkt att frysa in. Alltid lika god oavsett årstid...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 150 grader.
  2. Rör smör och socker vitt och pösigt. Vispa äggen kraftigt. Sikta ner bakpulvret i mjölet. Tillsätt ägg och mjöl omväxlande till smeten.
  3. Rör ner den malda mandeln, russin, korinter, syltade apelsinskal, halverade körsbär, rivet apelsinskal och salt. Rör om väl och häll smeten i en smord och bröad bakform.
  4. Skär den skållade och skalade mandeln mitt itu och dekorera smeten med mandeln.
  5. Grädda kakan i ca 1 timme.
  6. Låt kakan kallna och vila i minst 2 dygn. Servera den skuren i tunna skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.