Receptet skrivet av Sini Heiskanen, all heder till henne.
(hon vann hela tävlingen med sitt recept)
Instruktioner
- Smält vit choklad med hälften av smöret över vattenbad och smält sedan i en egen bunke mörk choklad över vattenbad med resten av smöret. Ställ sedan den smälta chokladen åt sidan och låt svalna till fingervarmt om det behövs.
- Ta fram två bunkar, knäck två ägg i varje bunke och lägg i 1 dl socker i varje. Rör tills den blir lite luftig.
- Gröp ur en halv vaniljstång och lägg i en av bunkarna med äggblandning.
- Ta ytterligare en bunke för de torra varorna och blanda i vetemjöl och bakpulver (kanelen tillsätts senare).
- Häll den smälta vita chokladen i bunken med vaniljstången och rör om. Blanda därefter i omkring hälften av mjölblandningen och blanda ordentligt utan att vispa.
- Häll den smälta mörka chokladen i den andra äggblandningen och rör om. Ta sedan kanel och blanda i resten av mjölblandningen innan du tillsätter den i äggblandningen med mörka chokladen.
- Ta en avlång form (eller en rund 20x25 cm) och smöra och lägg i kokosflingor (ströbröd går också bra).
- Häll först ner blandningen med mörka chokladen och häll sedan över den vita chokladblandningen. Låt stå i ugnen på 225 grader i ungefär 10 min, ta sedan ut och låt stå i kylskåp över natten!
Publicerat den
24 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod jag gjorde den i helgen och alla blev heltokiga i den. Den är väldigt mäktig
Den var riktigt god !
Jag har också gjort denna kaka men jag tyckte inte den motsvarade förväntningarna. Vad hade ni för blockchoklad?
Jag vart lite besviken, tyckte inte om kanelsmaken som var tydlig
Jag har gjort denna fast med rivet limskal och limesaft från ca en lime i den vita delen och sen fint hackad chili i den mörka delen... GRYMT gott!!