Fick ett nytt recept på en god limpa.
Det tar dock lite tid att baka eftersom det är långa jäsningstider.
Men resultatet gör ingen besviken, det finns bara en kommentar, vilket bröd!
Instruktioner
- Värm vattnet och olivoljan till 37°.
- Smula ner jästen i en degbunke eller en hushållsassistent, tillsätt det värmda degspadet och blanda tills jästen har smält.
- Blanda ner övriga ingredienser utom saltet och kör i maskin i 15 minuter eller 30 minuter om du blandar för hand.
- Tillsätt saltet och kör i 5, respektive 10 minuter till.
- Lägg över degen i en oljad bunke och låt vila i kylen i minst 2 timmar.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra lika stora delar.
- Rundriv degen och lägg limporna med ”verket” neråt i brödkorgar som strötts med lite durumvetemjöl, låt dem jäsa 1 ½ timma under bakduk.
- Sätt ugnen på 250°. Placera en tom långpanna i botten av ugnen.
- När limporna jäst färdigt stjälps de försiktigt upp på en lätt smord plåt, nu med den del som var underst i korgen uppåt.
- Sätt in i mitten av ugnen och häll en deciliter vatten på den varma plåten i botten av ugnen, sänk ugnsvärmen till 200°.
- Grädda bröden ca 30 minuter eller till en innertemperatur av 96-97°.
- Låt de färdiga bröden svalna på galler.
Publicerat den
19 oktober 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta brödet såg gott ut, och jag vill gärna baka det imorgon, men om jag inte har 4 brödkorgar (kanske har en) vad ska jag då göra?