Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Èclair

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Imponera med dessa avlånga petit-chou-bakelser som är fyllda med len vaniljkräm och garnerade med mörk choklad. Himmelskt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med formarna. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och matfett i en kastrull. Tillsätt mjölet. Rör om kraftigt med en trägaffel.
  2. Låt smeten sjuda tills den släpper kastrullens botten och kant.
  3. Ta kastrullen från värmen. Låt smeten svalna något. Rör ner äggen, ett i taget. Rör om kraftigt.
  4. Fyll en sprits med smet. Spritsa ut 18 stänger, ca 2x7 cm långa på en bakpappersklädd plåt.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt dem svalna på galler.
  6. Dela kakorna mitt itu på längden i över- och underdelar. Använd en tandad kniv så att kakorna inte trycks ihop.
  7. Gör fyllningen. Vispa grädden. Gör marsankrämen enligt förpackningens anvisningar. Blanda grädde och marsankräm. Fördela fyllningen på kakornas underdelar.
  8. Gör garneringen: Bryt blockchokladen i mindre bitar. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Pensla kakornas ovandelar med den smälta chokladen. Låt chokladen stelna. Lägg locken på kakorna och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.