Imponera med dessa avlånga petit-chou-bakelser som är fyllda med len vaniljkräm och garnerade med mörk choklad. Himmelskt gott!
Instruktioner
- Börja med formarna. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och matfett i en kastrull. Tillsätt mjölet. Rör om kraftigt med en trägaffel.
- Låt smeten sjuda tills den släpper kastrullens botten och kant.
- Ta kastrullen från värmen. Låt smeten svalna något. Rör ner äggen, ett i taget. Rör om kraftigt.
- Fyll en sprits med smet. Spritsa ut 18 stänger, ca 2x7 cm långa på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt dem svalna på galler.
- Dela kakorna mitt itu på längden i över- och underdelar. Använd en tandad kniv så att kakorna inte trycks ihop.
- Gör fyllningen. Vispa grädden. Gör marsankrämen enligt förpackningens anvisningar. Blanda grädde och marsankräm. Fördela fyllningen på kakornas underdelar.
- Gör garneringen: Bryt blockchokladen i mindre bitar. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Pensla kakornas ovandelar med den smälta chokladen. Låt chokladen stelna. Lägg locken på kakorna och servera.
Publicerat den
18 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar