Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Èclair fylld med gruyére- och ärtcréme

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

En fransk klassisk bakelse, här i en matigare tappning. Superläckert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp vattnet, lägg i smöret och låt det smälta. Tillsätt mjöl och salt och rör tills smeten släpper från botten. Ta kastrullen från värmen och rör tills smeten svalnat något. Blanda ner ett ägg i taget under kraftig omrörning. Varje ägg ska arbetas in ordentligt innan nästa tillsätts. Lägg smeten i en spritspåse.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Spritsa ut smeten i längder, 5-6 cm långa. Strö över vallmofrö. Grädda mitt i ugnen tills de rest sig och fått färg, 15-20 minuter. Öppna inte ugnsluckan under tiden!
  4. När de gräddat klart, öppna ugnsluckan på glänt så att ångan släpps ut och låt stå ytterligare ca 10 minuter. Stick ett hål med en vass kniv i sidan av varje éclaire så att ångan kan pysa ut. Låt kallna på galler.
  5. Fyllning: Hacka persiljan grovt. Skala och finhacka löken. Riv osten. Fräs löken mjuk i oljan. Tillsätt ärtor och grädde. Koka ihop i några minuter. Vänd ner osten och persiljan. Mixa fyllningen till en slät kräm i en matberedare. Smaksätt med salt och svartpeppar. Låt krämen svalna och lägg den i en spritspåse.
  6. Dela éclairerna på längden men låt dem sitta ihop på ena långsidan. Spritsa på fyllningen och lägg ihop. Lägg dem på ett fat och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.